Среща с гражданите в Лозенец по повод поправката "Златен век"

29.09.2019

Днес 29 Септември в Лозенец проведохме поредната си среща с гражданите. Поводът беше поправката „Златен век“ и проблемите, които лобистките закони предизвикват.
Според юристa Борис Милчев, член на Българско общество по строително право и кандидат за общински съветник от Демократична България, строежът „Златен век“ в Лозенец стана възможен заради съдействието на Столична община и мълчанието на ДНСК.
Единствено общественият натиск предизвика реакция на институциите и спиране на обекта. ДНСК и общината бягат от отговора на въпроса дали „Златен век“ на фирмата „Артекс“ е законен. Заповедта на ДНСК, която е в съда е за временно спиране на строителството. Всичко след 19.11.2017 г. е построено без валидни строителни книжа и не може да се узакони. Това трябва да се знае. Властите се опитват да се скрият зад съда, да заблудят обществеността и да допуснат продължаването на строителството. Всичко това е част от модел на управление, който не желаем. Почти всички от високите строежи през последните години в София са допуснати при тежки законови компромиси.