Кандидат за общински съветник

Виктор Минчев

Преференция №131. Кандидат за общински съветник
66

Биография

Кой съм аз?

Предприемач и ИТ консултант в енергийния бранш. Разработих специализиран софтуер за търговия с електроенергия и около него изградих компания, която впоследствие продадох. Софтуерът, създаден от мен, се използва в Министерство на Енергетиката и във водещи търговци и производители на електроенергия в България и чужбина.

Баща съм на едно прекрасно четиригодишно момиченце и желая то да израсне в същия град, в който съм отраснал и аз. Европейска столица, която може да се превърне в прекрасно място за отглеждане на деца.

Като общински съветник ще допринеса за:

Оздравяване на общинските инфраструктурни дружества (особено „Топлофикация“), предотвратяването на фалитите и превземането им на безценица.

Изграждане на нови детски градини, модернизиране на съществуващите и намиране на подходящи спешни мерки за облекчаване на настоящата криза с тях.

Дигитализация на общинската администрация. Превръщането на София в град от 21-ви век. Град, в който столичани получават услуги от общината си не на гише, а директно през телефона си.

Кратка биография

  • Физиĸ, иĸoнoмиcт и пpoгpaмиcт.
  • Десет гoдини pъĸoвoди eднa oт вoдeщитe ĸoмпaнии зa ИT в eнepгeтиĸaтa в Бългapия.
  • Члeн е нa тeмaтичнa paбoтнa гpyпa Eнepгeтиĸa нa ΠΠ „Движeниe Дa Бългapия!“.
  • Член е на управителния съвет на Асоциация „Свободен енергиен пазар“.
  • Член на Местната Организация на “Движение Да, Бълагрия!”, район “Лозенец”
  • Член е на Българския манифест за Европа.

Определя енергетиката като основата, на която се гради икономиката и сигурността на една държава и се опасява, че  централизираната и политически превзета енергетика е огромен риск за всички ни. От години се бори за свободен енергиен пазар в България – с конкуренция, с ясни правила и с овластяване на потребителя. Мечтае един ден и по българските пътища свободно да се движат електромобили, всеки да може да си сложи соларни панели на покрива, когато си поиска, и да спре изнудването на цялата държава с газа от Русия и с мега проектите като АЕЦ „Белене“.

Виктор е член на Местната организация в район „Лозенец“ в София. Член е на тематичната група по енергетика на „Да, България!“. Член е на българския Манифест за Европа. Редовно споделя мнението си на тема енергетика и либерализиран енергиен пазар в онлайн излъчвания и интервюта.

Смята че силата му е в дълбокото познаване на българската енергетика, като се надява да допринася в оформянето и предлагането на политики за енергийния сектор на България.

Намерете Виктор Минчев в социалните мрежи:

Посетете сайта на Виктор Минчев:

https://lz.demokrati.bg/person/viktor-minchev/

Документи

Няма публикации.